Notícies

23/12/2022

MOTOR DE CERCA

El nostre objectiu principal és la creació d'un biobanc virtual mitjançant el desenvolupament d'una Aplicació Web (AW) que permeti publicar i classificar les col·leccions de biobanc atenent el nombre de mostres per cada tipologia i que hi incorpori la informació clínica bàsica associada.

Llegir més sobre "MOTOR DE CERCA"

14/12/2022

18 de desembre dia Nacional de l'Esclerosi Múltiple

El 18 de desembre es celebra el Dia Nacional de l'Esclerosi Múltiple per posar de manifest la situació dels afectats per aquesta malaltia crònica neurodegenerativa.

L'esclerosi múltiple és una malaltia de causa desconeguda, caracteritzada per múltiples lesions al sistema nerviós central. La pèrdua de la substància que envolta els nervis, coneguda com a mielina, és el tret més característic. Aquestes lesions no apareixen totes alhora, sinó que ho fan en brots.

Llegir més sobre "18 de desembre dia Nacional de l'Esclerosi Múltiple"

30/11/2022

1 DE DESEMBRE DIA MUNDIAL DEL SIDA

VIH significa Virus d'Immunodeficiència humana. Danya el sistema immunitari al destruir un tipus de glòbul blanc que ajuda el cos a combatre les infeccions. Això el posa en risc de patir infeccions greus i certs tipus de càncer. SIDA significa Síndrome d'Immunodeficiència Adquirida. És l'etapa final de la infecció pel VIH. Passa quan el sistema immunitari del cos està molt malmès pel virus. No totes les persones amb VIH desenvolupen sida.

Llegir més sobre "1 DE DESEMBRE DIA MUNDIAL DEL SIDA"

08/10/2022

#OpenPRBB #SomPRBB We are scientists

El Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona, tornarà a obrir les portes al públic el proper dissabte 8 d'octubre de 10.00 a 14.30h. Els científics i científiques, i tot el personal dels centres del PRBB us explicarem què fem, com ho fem i on ho fem.

Us proposem passar un bon dia, divertint-vos amb la ciència i coneixent una gran infraestructura de la ciutat i als que hi treballen.

Tot de forma gratuïta i per a tota la família.

Llegir més sobre "#OpenPRBB #SomPRBB We are scientists"