Notícies

18 de desembre dia Nacional de l'Esclerosi Múltiple

Dia Nacional de l'Esclerosi Múltiple

14/12/2022

El 18 de desembre es celebra el Dia Nacional de l'Esclerosi Múltiple per posar de manifest la situació dels afectats per aquesta malaltia crònica neurodegenerativa.

L'esclerosi múltiple és una malaltia de causa desconeguda, caracteritzada per múltiples lesions al sistema nerviós central. La pèrdua de la substància que envolta els nervis, coneguda com a mielina, és el tret més característic. Aquestes lesions no apareixen totes alhora, sinó que ho fan en brots.

Generalment comença entre els 20 i els 40 anys, sent en les dones on s'observa una incidència més gran.

A Espanya hi ha més de 47 mil afectats per aquesta malaltia, més de 60 mil a Europa i aproximadament 2 milions i mig a tot el món.

Tots podem ajudar a que la investigació biomèdica progressi. Si vostè així ho decideix pot donar el material excedent de diagnòstic que s'obtingui durant el procés assistencial (mostres de sang, líquids biològics i teixits biològics) per a realitzar estudis d'investigació biomèdica, sense que aquest fet li causi molèsties addicionals. Hi ha una xarxa de biobancs gestionant les mostres biològiques humanes per a la recerca biomèdica