Notícies

21 de setembre Dia Mundial de l’Alzheimer

Dia Mundial de l’Alzheimer

21/09/2022

Cada 21 de setembre es celebra el Dia Mundial de l’Alzheimer, proclamat per la Organització Mundial de la Salud (OMS) i recolzat per Alzheimer's Disease International (ADI). Segons dades de la OMS aquesta malaltia és la forma més comú de demència: es calcula que representa entre un 60% i un 70% dels casos.

l’Alzheimer és un tipus de demència que causa problemes de memòria, de pensament i de comportament. Els símptomes generalment es desenvolupen lentament i empitjoren amb el temps. Segons la confederació espanyola de l'Alzheimer, aquesta malaltia presenta un important impacte sociosanitari, tant per la seva freqüència com per ser una de las causes més habituals de discapacitat en el adult. Actualment no existeix cura per a aquesta malaltia. Un diagnostic precoç és fonamental per a millorar la qualitat de vida de las persones que ho pateixen i endarrerir el procés de deteriorament.

El Treball Social és fonamental para detectar e els casos de persones que es troben en aquesta situació de soledat o aïllament social, així com  realitzar un seguiment amb les famílies.

Tots podem ajudar a que la investigació biomèdica progressi. Si vostè així ho decideix pot donar el material excedent de diagnòstic que s'obtingui durant el procés assistencial (mostres de sang, líquids biològics i teixits biològics) per a realitzar estudis d'investigació biomèdica, sense que aquest fet li causi molèsties addicionals. Hi ha una xarxa de biobancs gestionant les mostres biològiques humanes per a la recerca biomèdica

Enllaços relacionats