Notícies

21 DE JUNY DIA MUNDIAL DE LA ELA

DIA MUNDIAL DE LA ELA

21/06/2022

El 21 de juny es celebra el Dia Mundial de la lluita contra la Esclerosis Lateral Amiotròfia (ELA), una data impulsada per associacions de pacients de tot el mon per a conscienciar sobre aquesta malaltia, unir forces i exigir més investigació, que és un dels pilars fonamentals per a aconseguir augmentar l'esperança de vida dels pacients con ELA.

L'Esclerosis Lateral Amiotròfia (ELA) és una malaltia degenerativa del sistema nerviós que afecta només a España a més de 3.000 pacients. Per a aquesta malaltia no existeix cura avui en dia. La ELA pot afectar a adults de entre 40 a 70 anys.

Tots podem ajudar a que la investigació biomèdica progressi. Si vostè així ho decideix pot donar el material excedent de diagnòstic que s'obtingui durant el procés assistencial (mostres de sang, líquids biològics i teixits biològics) per a realitzar estudis d'investigació biomèdica, sense que aquest fet li causi molèsties addicionals. Hi ha una xarxa de biobancs gestionant les mostres biològiques humanes per a la recerca biomèdica

Enllaços relacionats